TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Akasya Balı
Akasya Balı en popüler bal çeşitlerinden biridir. Hafif tadı ve nötr aroması ile bu balın güçlü antioksidan aktivitesinden en iyi şekilde yararlanan ilaç ve gıda takviyesi endüstrilerinin favorilerinden biridir.
Tatlı ve sürülebilir olan bu bal, doğal lezzetlerini değiştirmeden gıdaları tatlandırır. Doğrudan kaşıkla yiyerek, tostla, meyvelerle ve hatta dondurma veya pastanın üzerinde tadını çıkarabilirsiniz. Peynirle eşleştiğinde mükemmeldir.
Akasya Balı, akasya çiçeğini tozlaştıran arılar tarafından üretilen monofloral bir bal çeşididir.
Kendine özgü koku ve aromaya sahip olan bu çiçekleri üreten akasya ağaçları, kara akasya ağacı veya yalancı akasya ağacı olarak da bilinen Robinia Pseudoancia'dır . Ortalama boyu 5 ila 10 metre arasında olan çiçekleri sarıdır (bazı türlerde bu farklılık gösterse de) ve yoğun bir koku kaynağıdır. Çiçekleri beyaz renklidir. Bölgelere göre değişmekle birlikte ülkemizde akasya balı nisan mayıs aylarında üretilir. Bal verimi yüksek bir ağaç türüdür.
Organoleptik notaları nelerdir? Renk, Koku, Tat
Akasya Balı , şeffafa yakın görünebilen açık rengi ve dokusu ile farklı bir görünüm sunar .
Ayrıca akasya balı yüksek fruktoz içeriği nedeniyle nadiren kristalleşir , bu nedenle diğer bal çeşitlerine göre daha uzun süre sıvı halde kalır. Kokusu nötr bir çiçek aromasıdır. Mükemmel sıvı baldır.
Sonuç olarak, Akasya Balı özellikle hassas bir duyusal deneyimin kaynağıdır
Akasya balı tadı nasıldır ?
Bu bal çeşidi, eşit derecede pürüzsüz, hafif ve nötr bir tat sunar. Yine, kullanımı mevcut olabilecek diğer tatları veya aromaları önemli ölçüde değiştirmediği için bu, Akasya Balı'nı birçokları için popüler bir seçenek haline getirdi .
Akasya balı nasıl üretilir?
Üretim , bal arılarının çiçeklerden nektarı toplayıp aşağıdaki süreci başlattığı ilkbaharda gerçekleşir:
- Akasya çiçeklerinden nektar toplarlar ve bunu ağızlarındaki bezlerden salgıladıkları bir enzimle harmanlarlar . Nektar, su içeriğini azaltmak için kovandaki diğer arılarla da paylaşılır.
- Su içeriği, kanatlarını çırpan arılar tarafından daha da azaltılır.
- Sonuç daha sonra mum hücrelerde saklanır ve kapatılır.
Akasya Balı'nın sürdürülebilir bir üretim süreci, ortaya çıkan üründeki tüm farkı yaratır.
Yüksek kaliteli ham bal üretimi, pastörize edilmemesini veya işlenmemesini garanti eder, böylece tüm özellikleri bozulmadan kalır.