TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!

Tüm Ürünlerde KARGO BEDAVA

Hambal, Karakovan, Arı Sütü ve Poleni, Propolis

Akasya Balı

hakiki gerçek saf doğal iyi kaliteli marka suzme cicek ham balı butik uretim ankara izmir istanbul bursa antalya konyaAkasya Balı en popüler bal çeşitlerinden biridir. Hafif tadı ve nötr aroması ile bu balın güçlü antioksidan aktivitesinden en iyi şekilde yararlanan ilaç ve gıda takviyesi endüstrilerinin favorilerinden biridir.

Tatlı ve sürülebilir olan bu bal, doğal lezzetlerini değiştirmeden gıdaları tatlandırır. Doğrudan kaşıkla yiyerek, tostla, meyvelerle ve hatta dondurma veya pastanın üzerinde tadını çıkarabilirsiniz. Peynirle eşleştiğinde mükemmeldir. 

Akasya Balı, akasya çiçeğini tozlaştıran arılar tarafından üretilen monofloral bir bal çeşididir. 

Kendine özgü koku ve aromaya sahip olan bu çiçekleri üreten akasya ağaçları, kara akasya ağacı veya yalancı akasya ağacı olarak da bilinen Robinia Pseudoancia'dır . Ortalama boyu 5 ila 10 metre arasında olan çiçekleri sarıdır (bazı türlerde bu farklılık gösterse de) ve yoğun bir koku kaynağıdır. Çiçekleri beyaz renklidir. Bölgelere göre değişmekle birlikte ülkemizde akasya balı nisan mayıs aylarında üretilir. Bal verimi yüksek bir ağaç türüdür.

 

 

Organoleptik notaları nelerdir?  Renk, Koku, Tat

Akasya Balı , şeffafa yakın görünebilen  açık rengi ve dokusu ile farklı bir görünüm sunar .

Ayrıca akasya balı yüksek fruktoz içeriği nedeniyle nadiren kristalleşir , bu nedenle diğer bal çeşitlerine göre daha uzun süre sıvı halde kalır. Kokusu nötr bir çiçek aromasıdır. Mükemmel sıvı baldır.

Sonuç olarak, Akasya Balı özellikle hassas bir duyusal deneyimin kaynağıdır

 

Akasya balı tadı nasıldır ?

Bu bal çeşidi, eşit derecede pürüzsüz, hafif ve nötr bir tat sunar. Yine, kullanımı mevcut olabilecek diğer tatları veya aromaları önemli ölçüde değiştirmediği için bu, Akasya Balı'nı birçokları için popüler bir seçenek haline getirdi .

 

Akasya balı nasıl üretilir?

Üretim , bal arılarının çiçeklerden nektarı toplayıp aşağıdaki süreci başlattığı ilkbaharda gerçekleşir: 

  • Akasya çiçeklerinden nektar toplarlar ve bunu ağızlarındaki bezlerden salgıladıkları bir enzimle harmanlarlar . Nektar, su içeriğini azaltmak için kovandaki diğer arılarla da paylaşılır.
  • Su içeriği, kanatlarını çırpan arılar tarafından daha da azaltılır.
  • Sonuç daha sonra mum hücrelerde saklanır ve kapatılır. 

Akasya Balı'nın sürdürülebilir bir üretim süreci, ortaya çıkan üründeki tüm farkı yaratır. 

Yüksek kaliteli ham bal üretimi, pastörize edilmemesini veya işlenmemesini garanti eder, böylece tüm özellikleri bozulmadan kalır.

Başlık
Akasya Balı Faydaları Kullanımı Organik İçeriği Nerede Satılır Bulunur Fiyatı
Akasya Balı Fiyatı: Lezzetin ve Şifanın Karşılığı
Ham Bal Süzme AKASYA Çiçeği Balı 1000 gr

Arıcınıza Ulaşın

+90 505 927 000 1

Adresimiz

Fevzi Çakmak Mah. 10501 Sk.
No 4 Karatay / KONYA

Hızlı Menü

Kovandan Sofranıza

Kullanıcı Menüsü

Gerçek Hakiki Ham Çiçek Balı, Kara kovan Petek Bal, Arı Sütü, Arı Poleni Üretici ARICI

Ham, süzme çiçek balı, karakovan petek balı, taze, yaş arı sütü, arı poleni, balmumu ürünlerimizi en saf, katkısız, kalıntısız, şekilde arılığımızdan sofralarınıza sunuyoruz.
Tek bir amaç için çalışıyoruz ve üretiyoruz. Arının mucizesi ile tüm sofralar buluşsun
yiyene ŞİFA olsun.

BİZİ TAKİP EDİN

Merhaba, sorularınız ve siparişleriniz için Whatsapp hattımızla hizmetinizdeyiz. Dilerseniz bize e-posta yoluyla da ulaşabilirsiniz siparis@siristat.com.tr

WhatsApp Soru ve Sipariş Hattı
Close and go back to page