TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Organik Akasya Balı
Organik akasya balı, akasya ağacının çiçeklerinden organik arıcılık yöntemleriyle üretilen baldır. Akasya ağacı dünyada yaygın olarak yetiştirilen ve sıklıkla bal yapımında kullanılan bir bitki türüdür. Organik akasya balı, sentetik kimyasallar, antibiyotikler ve zirai ilaçlar gibi zararlı maddelerin kullanımının sınırlandırılması veya tamamen yasaklanması ve denetlenmesi ile üretilir. Organik akasya balı, soluk sarıdan beyaza değişen renkte olup, hafif ve tatlı bir tada sahiptir. Organik akasya balı, özellikle tatlandırıcı alternatifi arayanlar için düşük aroma eşiği, hafif aroması ve yüksek antioksidan özellikleri nedeniyle tercih edilmektedir.
Saf Organik Akasya Balı hafiftir, narindir, harikadır! Bu bir bahar balıdır ve çocukların sıkı bir favorisidir.
Akasya, robinia pseudoancia'nın bilimsel adıyla da bilinir. Baklagiller familyasına ait, boyu 15 ila 25 metre arasında değişen, ağaç tepesi geniş, beyaz çiçekleri daha sonra baklagillerde ve ilkbaharda hasat edilebilen dayanıklı dikenlerde gelişir. Organik akasya balı, geniş doğal akasya koruluklarında bulunan kovanlardan gelmektedir. Bu çiçeklerin nektarından arılar tarafından üretilen ve toplanması nisan ve mayıs aylarında yapılan bir baldır. Organik akasya balı çok hafif bir renge, ince, yumuşak, çiçeksi bir aromaya ve tatlı, ince ve zarif bir tada sahiptir. Akasya balının en önemli özellikleri arasında sakinleştirici etkisi, harika bir sulandırıcı olması, bağırsak düzeninde iş birliği yapması, kabızlığa karşı olağanüstü bir müshil olması ve her şeyden önce diyabet hastalarına tavsiye edilebilmesini bulabiliriz.