TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Krem bal veya beyaz bal olarak isimlendirilen bal çeşidi kristalize ham baldır. 500 gr krem balı arıcınızdan özel fiyatı bedava kargo fırsatı ile sipariş edebilir, merak ettiğiniz tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz. Kendi üretimimiz olan krem bal butik arıcılık ürünü olarak geleneksel ve organik arıcılık teknikleri kullanılarak üretilmiştir. Hasat sonrası hiçbir endüstriyel işleme tabi tutulmadan ham, gerçek, saf balın tüm özelliklerini koruyarak özenle ambalajlanıp sizlere sunulmuştur.
KREM, BEYAZ, HAM BAL ÜRÜN ÖZELLİKLERİ | |
---|---|
Ambalaj | Cam Kavanoz |
Miktarı | 1000 gr |
Türü | Krem Bal (Polifloralı, çok çiçekli, süzme, ham bal) |
Rakım | 1000 m üstü |
Üretim Yeri | Konya |
Flora | Polifloralı |
Kargo | Özel Koruyucu Ekolojik Ambalaj KARGO BEDAVA |
KREM BEYAZ BAL 2022 İÇERİK ANALİZ RAPORLARI | |
KREM BEYAZ BAL 2022 KALINTI ANALİZ RAPORLARI |
Beyaz Bal, Krem Bal Nedir? Karışık Çok Çiçekli Gerçek Balın Özellikleri
Krem bal veya beyaz bal olarak adlandırılan bal süzme çiçek ballarının renk ve form değiştirmesidir. Krem bal aslında süzme kristalize baldır. Her bal kristalize olduğu zaman rengi turuncu ve sarı tonlarından krem tonlarına değişir. Akışkan kıvamdan akışkan olmayan veya yarı akışkan kıvama geçer, donar.
Krem bal endüstriyel bir işlemden geçmez, tüm ballarımızda olduğu gibi ham baldır. Krem balların normal baldan farkı renk ve form yönündedir. Ama bu değişim onun lezzet olarak farklı bir boyuta taşır, görünüm olarak ilgi çekici hale getirir.
Siristat Krem Bal, kendine özgü lezzeti, kıvamı, formu ve 3 farklı floradaki balımızın (yayla balı , polifloralı bal, akasya balı) harmanlanması ile oluşmuş zengin içerikli özel kaliteli bir baldır.
Beyaz, Krem Ham Bal Nerede Üretilir?
Ham süzme krem beyaz balımız gerçek balı bulmak için başlayan serüvenimizin 6. yılında bal severlerin sofralarına sunduğumuz özel bir lezzet. Konya il sınırları için 1051 m, 1046m, 1765 rakıma sahip 3 farklı alanda bulunan arılıklarımızda ürettiğimiz balların homojen bir karışımıdır. Krem, beyaz ham bal 3 farklı floradan elde edilen 3 ayrı balımızın harmanlanması ile oluşmuştur.
Krem Ham Bal Nasıl Üretilir?
Doğal ve organik arıcılık yöntemleri ile kendi üretimimiz olan ham polifloralı süzme çiçek balı, ham yayla balı ve ham akasya balı hasat işlemi sonrası hiçbir filtreleme, pastorizasyon, ısıl işleme tabi tutulmadan hijyenik koşullarda harmanlanıp koşullu kristalizasyon yöntemi ile krem bal formuna dönüşür ve sofralarınıza sunulur.
Koşullu kristalizasyon işlemi; balın yapısında olan doğal bir olayın mayalanma yöntemiyle aktif hale getirilmesidir. Bu işlemi yoğurt mayalamaya benzetebilirsiniz. Süte atılan maya ne kadar iyi ve mayalanma süreci iyiyse yoğun lezzetli ve pürüzsüz bir yoğurt elde edilir. İşte benzer bir işlemi bal için uygularız. Ballar belirli koşullarda kristalize olurlar ve bu kristalizasyon işlemi sırasında ham bal akışkan halden granüllü bir yapıya dönüşür. Bu kristalize parçaları iri taneli olduğu için bal severler tarafından tüketim için genellikle tercih edilmez.
Bu doğal kristalizasyon aşamasının pürüzsüz olması için balın içine kristalize parçaları küçük olan pürüzsüz krem balımızdan karıştırarak onu mayalama yaparız. Bunun sonucu akışkan kıvamda olan normal bal, pürüzsüz krem bal formu kazanır ve içine karışan kristalize krem balın şeklini alır. Formu ve rengi değişir ama içerik ve şifasından hiçbir şey kaybetmez. Pürüzsüz bir kristalizasyon sayesinde ham bal lezzetli ve özel bir form kazanır.
Pestisit (zirai ilaç ve arı ilaçları kalıntıları), antibiyotik, naftalin gibi organik olmayan hiçbir kimyasal kalıntı içermez. Katkı maddesi, koruyucu madde, boyar madde, alkol, glikol, gluten, GDO, ilave şeker veya ilave yağ içermez.
Hep Taze, Hep Değerli Krem Bal
Bal yapısı itibariyle bozulmayan nadide gıdalardan biridir. Ama her şeyde olduğu gibi zaman ve olumsuz koşullar balın en büyük düşmanıdır. Uygun koşullarda muhafaza edilmeyen balların zamanla enzim, vitamin, mineral değerleri yönünden düşüş gösterdiği gözlemlenmiştir. Bu yüzden tazelik balı değerli kılan önemli faktörlerdendir. Siristat Arıcılık olarak butik üretim olan ürünlerimiz en taze haliyle sizlerin sofralarına sunuyoruz.
Hasat, sağım, dolum, paketleme işlemleri bizzat tarafımızdan özenle hijyenik koşullarda yapılır. 365 günlük emekle arılarımızın bin bir çiçeğin özünden toplayarak bizlere sunduğu ham, karışık, çok çiçekli, beyaz, krem balımız onu olumsuz etkiyecek, damlasına zarar verecek her türlü olumsuz koşuldan titizlikle korunur. Bu yüzden sofralarına ulaşan krem balımız hep taze, hep değerlidir.
Butik Üretici ARICIDAN
Afiyet Şifa Olsun Diye En Saf Haliyle…
Butik arı ürünleri üreticisi ARICI olarak kendi ürettiklerimizi sizlere sunmayı, küçük ama nitelikli üretici kalabilmeyi amaçlıyoruz. Bizler en çok bal satan değil, en iyi balı satan butik üretici, nitelikli üretici olmanın yarışı içindeyiz.
Saf, katkısız, gerçek balı üretmek için 2015 yılında 3 kovanla başlayarak devam eden bu serüven, bugün yüzlerce kovanla 3 farklı lokasyonda bulunan arılığımızla devam etmekte. Her yıl binlerce kilometre yol katedilerek en özel ve doğal floralarda arıcılık yapmaktayız.
Bu uzun ve zahmetli üretim süreci içinde üretim tekniklerimizde, arı bakımlarımızda her zaman için doğal ve organik yöntemleri tercih etmekteyiz. Ballarımızda kimyasal kalıntı oluşmaması için üretim alanlarımız tarımsal, çevresel, kentsel, sanayi kaynaklı kirlenmelerden uzak alanlar olarak seçilir. Üretim alanlarımızda belirlerken balın içerik değerlerini yükselten şifa dolu bitkilerle dolu, tek tip yerine karışık türleri barındıran (poliflora) doğal alanları tercih ederiz. Tarımsal ilaç ve GDO riski sebebiyle tarımsal üretim ürünleri (ayçiçeği, kanola, mısır vb) bal üretim alanlarımız için tercih edilmez. Tüm üretim tekniklerimiz ve üretim alanlarımız için balın zerresine zarar verecek hiçbir koşul tercih edilmezken, tüm riskleri sıfırlamak, olası bulaşma risklerini sıfıra indirmek için arılığımızda sıkı bir kalıntı yönetimi yapılmaktadır. Kaliteli bal için çiçek çeşitliliği, dışardan katkı, karışım olmaması, üretim yöntemleri, doğal kaynaklar önemlidir. Arı ilaçları kalıntısı taşımaması, tarım ilaçları kalıntısı taşımaması, prolin, diastaz, HMF değerleri gibi birçok etmen bir araya gelirse balın gerçek, katkısız ve kalıntısız halinin sofranıza sunulması mümkün olabilir. Tüm bunları uygulayarak arılığımızdan hasat ettiğimiz balımızı karışımsız olarak, hiçbir endüstriyel işleme tabi tutmadan, filtrelemeden, pastörize etmeden, hijyenik koşullarda ambalajlayıp, ilk günkü değerlerini, tazeliğini sofranıza gelene kadar koruması için özenle muhafaza ederek sizlerin sofralarına sunuyoruz.
"Bizce üretmek sadece para kazanmak için doğayı, canlıları sonsuz şekilde tüketmek değil, hayatımızı sürdürmemize yarayan, bize hizmet sunan tüm doğayı, canlıları koruyarak, yenileyerek, zarar vermeyerek beraber karşılıklı fayda sağlama anlayışıdır." Bu yüzden arının bize sunduğu şifa dolu arı ürünlerinde payı olan havayı, suyu, doğayı arıyı ve daha birçok etmeni koruyarak, gözeterek, israf etmeyerek, yenileyerek yolumuza devam ediyoruz.