TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Polifloralı Ham Bal Nedir? Karışık Çok Çiçekli Gerçek Balın Özellikleri
POLİFLORALI HAM BAL ÜRÜN ÖZELLİKLERİ | |
---|---|
Ambalaj | Cam Kavanoz |
Miktarı | 500 gr |
Türü | Polifloralı (çok çiçekli) Süzme Ham Bal |
Rakım | 1051 |
Üretim Yeri | Konya |
Flora | Polifloral Orman |
Kargo | Özel Koruyucu Ekolojik Ambalaj KARGO BEDAVA |
POLİFLORALI BAL İÇERİK ANALİZ RAPORLARI | |
POLİFLORALI BAL KALINTI ANALİZ RAPORLARI |
Poliflora kelimesi Poli ve flora kelimelerinin birleşiminden oluşur. Poli, Fransızca ve İngilizce sadece bileşiklerde görülen poly+ "çok" parçacığından alıntıdır. Fransızca parçacık Eski Yunanca polýs πολύς "çok" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *pol-u- "dolu, çok" biçiminden evrilmiştir. Bu biçim Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *pelə-1 "çok olmak, dolu olmak" kökünden türetilmiştir. Flora kelimesi Türkçe'de "bitkiler alemi" anlamına gelir. Yeni Latince flora "bitkiler alemi" sözcüğünden alıntıdır. Latince sözcük Flora "Roma mitolojisinde çiçekler tanrıçası" özel adından türetilmiştir. Bu sözcük Latince flōs, flōr- "çiçek" sözcüğünden türetilmiştir. Poli ve flora kelimelerinin birleşmesinden türeyen poliflora tanımı çok çiçekli anlamına gelmektedir. Çok çiçekli balları tanımlamak için polifloralı bal terimi kullanılmaktadır. Aynı zamanda benzer terim olan multiflora kelimesi de çoklu flora anlamına gelmektedir. Polifloralı balları monofloral ballardan ayıran en temel özellik çeşitliliktir. Bu çeşitlilik hem balın kalitesini yükseltir hemze lezzet ve içeriğini özel kılar. Türkiye'de en iyi marka, en kaliteli ve lezzetli bal sıralaması veya tavsiyesi denilince tüketicilerin tercihi polifloralı, çok çiçekli, karışık çiçekli ballardan yana olmaktadır.
Polifloralı Ham Bal Nerede Üretilir?
Polifloralı ham süzme çok çiçekli balımız gerçek balı üretmek için başlayan serüvenimizin 7. yılında bal severlerin sofralarına sunduğumuz özel bir lezzet. 1051 m rakıma sahip 340 hektarlık genç ormanlık bir alanda doğal dağ ve kır çiçeklerinin yanı sıra sedir, akasya, zerdali gibi ağaçlardan arılarımız tarafından toplanan nektarların kovanlarda bala dönüşmüş en saf halidir. Polifloralı ham balımız tamamen organik içeriklidir. Arılığımızda geleneksel ve organik arıcılık teknikleri ile üretildi.
Polifloralı Ham Bal Nasıl Üretilir?
Doğal ve organik arıcılık yöntemleri ile kendi üretimimiz olan ham polifloralı süzme çiçek balı hasat işlemi sonrası hiçbir filtreleme, pastörizasyon, ısıl işleme tabi tutulmadan hijyenik koşullarda ambalajlanıp korunarak sizlere sunulmuştur.
Pestisit (zirai ilaç ve arı ilaçları kalıntıları), antibiyotik, naftalin gibi organik olmayan hiçbir kimyasal kalıntı içermez. Katkı maddesi, koruyucu madde, boyar madde, alkol, glikol, gluten, GDO, ilave şeker veya ilave yağ içermez.
Hep Taze, Hep Değerli Polifloralı Ham Bal
Bal yapısı itibariyle bozulmayan nadide gıdalardan biridir. Ama her şeyde olduğu gibi zaman ve olumsuz koşullar balın en büyük düşmanıdır. Uygun koşullarda muhafaza edilmeyen balların zamanla enzim, vitamin, mineral değerleri yönünden düşüş gösterdiği gözlemlenmiştir. Bu yüzden tazelik balı değerli kılan önemli faktörlerdendir. Siristat Arıcılık olarak butik üretim olan ürünlerimiz en taze haliyle sizlerin sofralarına sunuyoruz.
Hasat, sağım, dolum, paketleme işlemleri bizzat tarafımızdan özenle hijyenik koşullarda yapılır. 365 günlük emekle arılarımızın bin bir çiçeğin özünden toplayarak bizlere sunduğu ham, karışık çok çiçekli polifloralı süzme balımız onu olumsuz etkiyecek, damlasına zarar verecek her türlü olumsuz koşuldan titizlikle korunur. Bu yüzden sofralarına ulaşan polifloralı çok çiçekli balımız hep taze, hep değerlidir.
Butik Üretici ARICIDAN
Afiyet Şifa Olsun Diye En Saf Haliyle…
Butik arı ürünleri üreticisi ARICI olarak kendi ürettiklerimizi sizlere sunmayı, küçük ama nitelikli üretici kalabilmeyi amaçlıyoruz. Bizler en çok bal satan değil, en iyi balı satan butik üretici, nitelikli üretici olmanın yarışı içindeyiz.
Saf, katkısız, gerçek balı üretmek için 2015 yılında 3 kovanla başlayarak devam eden bu serüven, bugün yüzlerce kovanla 3 farklı lokasyonda bulunan arılığımızla devam etmekte. Her yıl binlerce kilometre yol katedilerek en özel ve doğal floralarda arıcılık yapmaktayız.
Bu uzun ve zahmetli üretim süreci içinde üretim tekniklerimizde, arı bakımlarımızda her zaman için doğal ve organik yöntemleri tercih etmekteyiz. Ballarımızda kimyasal kalıntı oluşmaması için üretim alanlarımız tarımsal, çevresel, kentsel, sanayi kaynaklı kirlenmelerden uzak alanlar olarak seçilir. Üretim alanlarımızda belirlerken balın içerik değerlerini yükselten şifa dolu bitkilerle dolu, tek tip yerine karışık türleri barındıran (poliflora) doğal alanları tercih ederiz. Tarımsal ilaç ve GDO riski sebebiyle tarımsal üretim ürünleri (ayçiçeği, kanola, mısır vb) bal üretim alanlarımız için tercih edilmez. Tüm üretim tekniklerimiz ve üretim alanlarımız için balın zerresine zarar verecek hiçbir koşul tercih edilmezken, tüm riskleri sıfırlamak, olası bulaşma risklerini sıfıra indirmek için arılığımızda sıkı bir kalıntı yönetimi yapılmaktadır. Kaliteli bal için çiçek çeşitliliği, dışardan katkı, karışım olmaması, üretim yöntemleri, doğal kaynaklar önemlidir. Arı ilaçları kalıntısı taşımaması, tarım ilaçları kalıntısı taşımaması, prolin, diastaz, HMF değerleri gibi birçok etmen bir araya gelirse balın gerçek, katkısız ve kalıntısız halinin sofranıza sunulması mümkün olabilir. Tüm bunları uygulayarak arılığımızdan hasat ettiğimiz balımızı karışımsız olarak, hiçbir endüstriyel işleme tabi tutmadan, filtrelemeden, pastörize etmeden, hijyenik koşullarda ambalajlayıp, ilk günkü değerlerini, tazeliğini sofranıza gelene kadar koruması için özenle muhafaza ederek sizlerin sofralarına sunuyoruz.
"Bizce üretmek sadece para kazanmak için doğayı, canlıları sonsuz şekilde tüketmek değil, hayatımızı sürdürmemize yarayan, bize hizmet sunan tüm doğayı, canlıları koruyarak, yenileyerek, zarar vermeyerek beraber karşılıklı fayda sağlama anlayışıdır." Bu yüzden arının bize sunduğu şifa dolu arı ürünlerinde payı olan havayı, suyu, doğayı arıyı ve daha birçok etmeni koruyarak, gözeterek, israf etmeyerek, yenileyerek yolumuza devam ediyoruz.