TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Ballı Tarifler
Ballı Tarçınlı Tereyağlı Bal Kabağı Püresi
Bal kabağını sıradanlıktan kurtarıp balla tatlandırarak mevsimsel olarak lezzetli bir keşfe dönüştürmek için pratik bir tatlı tarifi ve aynı zamanda başka tatlılarınızda kullanmak için
harika bil dolgu malzemesi.
Sonbahar ve kış mevsiminin en güzel tatlılarından biri olan bal kabağı bizler için klasik tatlılar arasındadır. Onu sıradan halden çıkarıp daha lezzetli hale getirmek isterseniz bu mükemmel tarifi mutlaka deneyin. Üstelik şeker yerine balla tatlandırdığımız bu tatlı hafif, lezzetli ve benzersiz.
Ballı tarçınlı bal kabağı püresi malzemeler
- 500 gr ayıklanmış ve dilimlenmiş kabak
- Yarım su bardağı ham bal (bal kabağının tatlılık oranına göre bu artabilir)
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
Ballı tarçınlı bal kabağı püresi yapılışı
- Kabakları tencereye dizin ve üstüne suyu ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte yaklaşık 50 -55 dakika kabaklar tamamen yumuşayınca kadar pişirin.
- Pişen kabakları tencereden alın.
- İçine istediğiniz baharatları ilave ederek blenderdan geçirin.
- Sıcak durumda püre halindeyken içine tereyağını ekleyin tereyağı
- Vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın, ve bal ekleyin
- Hazırladığınız püre oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin ve tatlılarınızda kullanın.
Hazırladığınız püreyi küçük kaplara koyup üzerine bal damlatarak sunum yapabilirsiniz veya onu sütlü tatlılar, kek ve bisküviniz içine dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız bu püreyi buzdolabında 1 hafta boyunca saklayabiriabilir veya daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuda tutabilirsiniz. Sunumda bal kullanacağınız için biz hazırlık aşamasındaki balı az tuttuk hazırladığınız pürenin tatlılık oranına göre balı arttırabilir veya azaltabilirsiniz afiyet olsun.
Şeker kullanmadan hazırladığınız bu sağlıklı tatlı eminim bal kabağı sevmeyenleri bile cezbedecektir.