TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Yerli Arı Sütü
Yerli arı sütü, yerli arıcılar tarafından ülkemizde üretilen arı sütüdür. Türkiye'de, birçok bölgede yerli arı sütü üretimi yapan arıcılılar olmakla birlikte maalesef yerli arı sütü talebi hala tamamen karşılanamamaktadır. Yerli arı sütü üretiminin çok zahmetli, değer arı ürünlerine göre üst seyiye arıcılık bilgisi gerektirmesi, ekip ve ekipman gereksinimi, arı sütü üretimine uygun yüksek verimli flora ihtiyaçları sebebiyle her arıcı yerli arı sütü üretimi yapamaz.
Yerli arı sütü, ülkemiz genelindeki arı sütü üreticilerinin ürünlerine göre farklılık gösterebilir. Yerli arı sütünün bileşimi, arının yaşadığı bölgeye ve arının beslendiği bitki örtüsüne bağlı olarak değişebilir.
Yerli arı sütü, yüksek besin değerine sahip bir gıda maddesidir. İçeriğinde protein, yağ, vitaminler, mineraller ve amino asitler bulunur. Yerli arı sütü, katkısız ve doğal olarak üretilir, bu nedenle kaynağından ve direk üreticiden temin edilen yerli arı sütleri, kaynağı ve üreticisi bilinmeyen üretim metotları hakkında bilgi sahibi olunmayan arı sütlerine göre daha saf, taze, kaliteli, sağlıklı bir ürün olduğu öngörülmekte ve işin uzmanları tarafından öncelikli olarak tüketcilere yerli arı sütü tüketimi tavsiye edilmektedir.
Yerli arı sütü, sağlığa birçok fayda sağlayabilir. Hepsinden bahsedemesekte, arı sütünün bağışıklık sistemini güçlendirdiği, cilt sağlığına yardımcı olduğu, zihinsel ve fiziksel yorgunluğu azalttığı, cinsel gücü artırdığı ve yaşlanma belirtilerini geciktirdiği düşünülmektedir. Ancak, bu etkiler üzerine araştırmalar devam etmektedir bu etkileri kesin doğru olarak kabul etmek yanlıştır ve her insanın farklı tepkiler vermesi mümkündür.
Sonuç olarak, yerli arı sütü yüksek besin değerine sahip bir gıda maddesi olup sağlık açısından birçok fayda sağlayabilir. Ancak, yerli arı sütü tüketmeden önce alerjik reaksiyonlar veya yan etkiler gibi olası riskleri göz önünde bulundurmak önemlidir.