TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Bal
Doğru ve Yanlış. Bal Dişleriniz ve Diş Etiniz İçin Faydalı mı Zararlı Mı
Balın Dişlere, Diş Etine, Faydaları Var Ama Hangi Bal? Bal, dünyanın her yerinde tüketilen lezzetli bir ikramdır. Ama tatlılığın bir bedeli var mı?
Bal işlenmiş şeker gibi dişleriniz için kötü mü ? Neyse ki hepimiz için cevap hayır! Bal hem ağız sağlığınız hem de ötesi açısından size iyi gelebilir. İşte bal tüketmenin ne kadar faydalı olduğuna dair birkaç örnek:
- Ilık su ile karıştırılmış bal, yağ sindirimine yardımcı olur.
- Balın C Vitamini, Demir ve Kalsiyum gibi mineral ve vitamin faydaları vardır.
- Balın, kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olduğu, kasların iyileşmesine yardımcı olduğu ve insülin düzenlemesine yardımcı olduğu için sporcularda enerjiyi iyileştirdiği gösterilmiştir.
- Ham balın güçlü antibakteriyel ve antiseptik özellikleri diş eti hastalıklarını tedavi etmeye ve diş çürümelerini önlemeye yardımcı olabilir.
Bal Diş Eti Rahatsızlıklarını Tedavi Etmek İçin Faydalı Olabilir.
1 Fincan bitki çayı ile bal, yeşil çay ve bal, diş eti iltihabı, kanama ve diş eti çekilmesi gibi diş eti hastalıklarının tedavisine yardımcı olabilir . Yetişkinlerin %95'i hayatlarında en az bir kez periodontal hastalığa sahiptir. Şiddetli hale gelirse, dişleriniz yerinden oynamaya başlayacaktır. Ağız boşluğunda yaşayan bakteriler iltihaplanmaya neden olur, bu nedenle diş eti iltihabını önlemenin en iyi yolu o bakterileri dışarı atmaktır! Diş etine bal sürmek, diş etlerine balla masaj yapmakta diş eti sorunlarını gidermede etkili olabilir.
İşte burada doğal antibakteriyel ürün olan bal ve özellikle ham bal devreye gider. İltihaplanma, enfeksiyon önlemede etkin ve antibakteriyel özelliği ile ham bal diş eti iltihaplanmaları veya ağız içi enfeksiyonları için doğal bir tercih olabilir.
Balı suyla karıştırdığınızda, baldaki glikoz oksidaz adı verilen bir enzim hidrojen peroksit üretir. Hidrojen peroksit üretimi, antimikrobiyal aktivitesinin birincil nedenidir. Dan Araştırma Yeni Zelanda'da Waikato Üniversitesi'nden Dr. Peter C. Molan bal yardım belirli türleri üzerinde yaptığı araştırmalarda balın antimikrobiyal potens çürükleri önlemeye yardımcı olduğunu gözlemlemiştir. Balı doğrudan ağızdaki iltihap veya enfeksiyon bölgesine bile koyabilirsiniz. Balın antibakteriyel özellikleri zararlı bakterileri temizler.
Bal, bakterilerle savaşarak ağzınızın ürettiği asit miktarını azaltır. Bu asit olmadan bakteriler, esasen bakterilerin diş yüzeyine yapışmasına yardımcı olan “tutkal” olan dekstran üretemez.
Bakteriler zamanla sertleşerek diş eti hastalığına ve diş çürümesine yol açan plak haline gelir.Bal bu özelliğiyle aynı zamanda plak önleyicidir.
Son yapılan bilimsel bir araştırmaya göre bal; diş eti iltihabını ve diş çürümelerini tedavi etmede son derece faydalı bir tedavi yöntemi olduğu görülmüştür. Deneylerin ortaya çıkardığı sonuca göre; diş etlerinin bal ile oğuşturulması ile zayıf olan diş etlerinin güçlendiği, kan hareketinin canlandığı ve ağza zarar veren bakterilerin öldüğü tesbit edilmiştir.
Bal Diş, Diş Eti, Ağız Sağlığı ve Diş Beyazlatma İçin Nasıl Kullanılır
Balı ılık suyla karıştırarak veya yeşil çayın içine katarak gargara yaparak balın antibakteriyel etkilerinden ve faydalarından yararlanabilirsiniz.
Diğer bir yöntem olarak balı hindistan cevizi yağı ile karıştırıp hazırladığınız doğal diş macunu ile dişlerinizi fırçalamaktır. Bu yöntem genellikle daha beyaz dişler isteyenler tarafından tercih edilir.
Fayda İçin! Hangi Balı Kullandığınız Önemlidir
Çevremizde taze, organik bal, hakiki, gerçek bal gibi bir çok kavram uçuşur ve bu bir pazar oluşturuyor. Sorun şuki, balın dişleriniz, ağzınız, diş etleriniz için faydalı olabilmesi, basit bir tercihe bağlı değil. Bal satın almadan önce bilmelisiniz ki her bal içerik üretim ve ambalajlama prosesleri yönünden aynı değildir. Balların bir çoğu işlenir, filtrelenir veya rafine edilir. Herhangi bir işlenmiş gıda gibi, maksimum fayda sağlamayabilir veya umduğunuz etkiyi yaratmayabilir. Bu nedenle, en fazla fayda için, hakiki, gerçek, iyi kalite bal, ham bal kavramlarını iyi balı kötü baldan nasıl ayırt edeceğinizi öğrenin.
Ağız, Diş ve Diş Eti Sağlığı İçin Bal Seçimi. İpucu 1: 'Ham Bal ve Taze Bal.
Bal ultra filtrelendiğinde, polenin kökenini bilmek imkansızdır. Bal, gıda tüzüğüne uymayan, organik veya ham bal kriterlerini taşımayan nitelikler barındırabilir. Tüketicilerin bir balın kavanozuna veya tadına bakarak bunu anlaması imkansızdır. Bazı ballar mısın şurubu veya glikoz ile harmanlanarak tağşiş edilebir. Bu seyreltilmediğini söylemenin bir yolu yok - ya da çok daha kötüsü bazı ballar, laboratuarda test edildiğinde görülebilen yasadışı antibiyotikler ve ağır metal izleri içeriyor olabilir.
İpucu 2: Balınızın Nereden Geldiğini Bilin.
Balın kovandan sofranıza yolculuğunu bilmek şeffaf üreticileri tercih etmek balınızın güvenli olmasını sağlar. Satış için doğrudan kavanoza konulan bal, aracısız olduğu için birçok riski ortadan kaldırır. Balınızın üretim serüvenini bilmek, üreticisini tanımak, bilinçli ir tüketici için işleri kolaylaştıracaktır.
Balın Dişlere Faydalarını Artık Biliyorsunuz, Ama Bitmedi !
Peki bal dişleriniz için kötü mü? Aslında balın özellikleri hem vücudunuz hem de diş sağlığınız için faydalıdır. Ama tüketmeye başlamadan önce sizin ödevinizi iyi yapıp keşfe çıkarak gerçek balı bulmanız gerekli. Herhangi bir şekilde işlenmemiş veya rafine edilmemiş, alabileceğiniz en doğal, balı aldığınızdan emin olun. Diş etleriniz ve dişleriniz size teşekkür edecek!