TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Ballı Şifa Reçeteleri
Bağışıklık Sistemine Doping, Bal Şerbeti Tarifi, Nasıl Yapılır? Faydaları
1 bardak sıcak veya soğuk su ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırarak hazırlayacağınız bal şerbetini aç karnına içtiğinizde, sindirim sisteminizin harekete geçtiğini göreceksiniz.
Balın antiseptik etkisi midenin asidik yapısını düzenler. Bağırsaktaki nem dengesine yardımcı olan bal şerbeti gerçek bir sindirim dostudur. Özellikle kabızlık problemi yaşıyorsanız düzenli olarak bal şerbeti tüketmenizde fayda var. Doğal bal şifadır. Bağırsaklar ikinci beynimizdir. Bu yüzden sindirim sisteminin sağlığı bedenimiz ilgilendirir. Her zaman olduğu gibi bu tarifimizde ham bal tavsiyemizdir.
Bal Şerbeti Tarifi, Bal Şerbeti Nasıl Hazırlanır?
Bal şerbetinin yararlarını öğrenen kişiler, bal şerbeti tarifini ve bal şer şerbetinin nasıl hazırlandığını merak ediyorlar.
Bal şerbeti için malzemeler.
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı ham bal
- 1 limon
Bal Şerbeti Nasıl Yapılır? Yöntem 1:
Bal şerbeti, bir bardak ılık, sıcak veya soğuk suya tercihinize göre hangisini seviyorsanız bir tatlı kaşığı ham bal eklenerek iyice karıştırılır. Karışımın içine birkaç damla limon eklenir. Dilenildiği zaman tüketilebilir. Yaz aylarında serinletici bir içecek olarak dolabınızda muhafaza edebilirsiniz. Sıcak suya bal eklemek bala zarar vermez mi derseniz bu sorunuzun cevabı burada? Sıcak süte, yeşil çaya, bitki çaylarına, sıcak suya bal koymak bala zarar verir mi?
Bal şerbeti için malzemeler.
1 bardak su
1 tatlı kaşığı ham bal
1 limon
Bal Şerbeti Nasıl Yapılır? Yöntem 2:
Bal şerbeti yapmanın diğer ve daha pratik bir yöntemi bal şerbeti kürü hazırlamaktır. Önceden hazırladığınız bu kürü buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Bal şerbeti hazırlamak istediğinizde bu kürden bir bardak suya bir tatlı kaşığı eklemeniz yeterli olacaktır. Özellikle gündelik ve düzenli kullanım için önerilir.
Bal şerbeti kürü için gerekli malzemeler:
- 1 adet limon
- Ham bal
Bir diğer tarif ise ince bir şekilde limon yıkanır ve kabuklarıyla birlikte küp veya halka şeklinde doğranarak bir kavanoza konulur. Üzerine limonun hizasına kadar bal eklenir. 3 gün beklenir. Bu aşamada limonun özü balla karışarak bal şerbetinin hammaddesi oluşur. Bu kavanozdaki karışımdan ılık, sıcak veya soğuk su içine 1 tatlı kaşığı ekleyip karıştırarak tüketilir.
Bal Şerbeti Nelere İyi Gelir, Faydaları Nelerdir?
Bal kendi içindeki vitamin ve mineral değerleriyle muhteşem bir besindir. Bal tüketiminde baldan maksimum fayda elde etmek için işlenmemiş ham bal her zaman ilk tercih olmalıdır
-
Bal şerbeti sindirim sistemini düzenler
-
Antioksidan özelliği ile toksik maddeleri uzaklaştırır.
-
Bağırsak ve mide sorunları için iyi bir destekleyicidir
-
Kötü huylu kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur
-
Kalp damar sağlığı için faydalıdır
-
Enerji verir
-
Vücudun şeker ihtiyacını karşılarken aynı zamanda boş kaloriler yerine şekerle birlikte vitamin ve mineral ihtiyaçlarınızı da giderir
-
Bağışıklık sistemini güçlendirir
-
Detoks işlevi görür
-
Metabolizmayı hızlandırır
- Üst solunum yolu enfeksiyonlarında etkilidir
- Boğaz tahrişini giderir
Bal Şerbeti ve Kolesterol
Bal şerbetinin bahsettiğimiz tüm bu yararlarından sonra, en etkili faydasını en sona sakladık. Bal şerbeti vücudunuzu arındırması ve canlandırmasının yanı sıra kandaki kötü huylu kolesterolün (LDL) düşürülmesine yardımcı olur. Bu özelliğiyle direkt olarak kalbi de koruyan bal şerbetine hak ettiği değeri verip, en azından 1 kez mutlaka deneyin. Bal şerbetinizi kahvaltılarınızın veya günlük beslenmenizin bir parçası haline getirmek sağlığınız için önemli bir katkı sağlayabilir.