TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Bal
Yayla Balı Toroslar'ın Eteğinden Bin Bir Çiçeğin Özünden

Siristat Yayla Balı organik ve geleneksel arıcılık teknikleri ürettiğimiz ve satışa sunduğumuz butik arıcılık ürünü lezzeti ve içeriği ile özel bir baldır. Arıcıdan özel yayla balı fiyatı, bedava kargo fırsatı ile gerçek yayla balının
tüm doğallığını ve saflığını sofralarınıza sunmak için üretildi. 1765 metre rakıma sahip yaylamızda birbirinden özel dağ ve kır çiçeklerinin nektarının harmanıdır. Bu özel lezzet yayla balını benzersiz kılan tüm detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.
Yayla Çiçek Balı Torosların Eteğinden
Toros Dağları'nın eteğinde 1765 m rakımda bulunan yemyeşil yaylamızda el değmeden yetişen doğal çiçek türleri, arılarımızın bal üretimi için benzersiz bir kaynak oluşturuyor. Yayla çiçeklerinin tamamen doğal oluşu, özellikle yüksek rakım sebebiyle endemik çeşitlilik göstermesi yayla balı için yüksek içerik değerleri ve özel bir aroma kazandırıyor. Birbirinden farklı yüzlerce çiçek türünün harmanı olan yayla balımız 1765 m de bulunan arılığımız sebebiyle yüksek yayla çiçek balı özelliği de taşımaktadır.
Kaliteli gerçek yayla balı
Yayla balımız tamamen kendi üretimimiz olup organik ve geleneksel arıcılık yöntemleri ile Toros Dağlarının, Orta Toroslar bölümünde üretim yapılmaktadır. Özel içeriği ve benzersiz aroması ile Siristat Yayla Çiçek Balı’nı hemen şimdi sipariş verebilirsiniz!
Yayla balımızı özel kılan özellikleri nelerdir?
Yayla balı, Siristat Bal’ın 1765 metre rakıma sahip yüksek yaylamızda dağ ve kır çiçeklerinden nektarların arılarımız tarafından en saf, katkısız, kalıntısız bir biçimde bala dönüşümüdür.
Yayla balının özel bir çiçek balı çeşidinin olmasının sebebi flora, rakım, doğal kaynaklar gibi birçok faktörün yanı sıra tamamen saf, doğal içerikli bir bal üretebilmek için organik ve geleneksel arıcılık teknikleri ile üretim metotları izlenmiştir.
Yayla balının florasında bulunan geven, kekik, gibi aromatik ve özel bitkiler bala kendine özel bir aroma katar.
Yayla balımızın üretim alanı olanı olan flora Selçuk Üniversite tarafından tez konusu olmuş tüm çiçek çeşitlilikleri incelenerek raporlanmıştır.
Yaylamızın içinde bulunduğu sahada 1995 - 1997 yılları arasında yapılan tez araştırmalarında 980 civarında bitki örneği toplanmıştır. Bu bitkilerden 64 familya ve 257 cinse ait 557 tür tespit edilmiştir. (1)
Sahada en çok taksona olan familyalar şunlardır. (1)
• Fabaceae 59, (Geven vb. türler)
• Asteraceae 55, (papatya vb. türler )
• Lamiaceae 47, (kekik lavanta karahirdiba vb türler)
• Brassicaceae 43, (Yabani hardal sedef vb. türler)
• Caryophyllaceae 42, (Karanfil kişniş karamuk vb. türler)
• Poaceae 33, (Yulaf zembil ayrık darı vb. türler)
• Boraginaceae 32, (sığır diili sedef bozot vb. türler)
• Apiacea 21. (Kimyon rezene kişniş vb. türler)
Bölgede en çok türe sahip cinslerin sıralanışı şöyledir.(1)
• Astragalus 12
• Centaurea 11
• Silene 10
• Trifolium 10
• Minuartia 8
• Salvia 8
• Rarunculus 7
• Dianthus 7
• Sedum 7
- (1)Bitki örtüsü verileri için Kaynak: OSMAN TUGAY YÜKSEK LİSANS TEZİ 1997 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Yayla balının kaliteli gerçek özel bir bal olmasında üretim arıcı etkisi
Gerçek kaliteli iyi balı üretmek için iki ana faktöre ihtiyaç vardır. Bunlardan birincisi flora yani arıların bal nektarını toplayacağı çiçeklerin çeşitliliği, ikincisi ise arıcı.
Profesyonel ve ileri derece arıcılık teknikleri ile arı yönetimi yapabilmek saf, katkısız ve kalıntısız gerçek yayla balını sofralara sunmanın yoludur. Çünkü flora ve kaynaklar ne kadar iyi olursa olsun doğru yönetilmemiş arı kolonilerinden bal üretemezsiniz. Ülkemizdeki balla ilgili daha doğrusu gerçek balı üretmekle ilgili sorunun temeli arıcıların arı koloni yönetimini başaramamasıdır.
Yayla balımız özel kılan etmen ve koşullar
• Birçok şifalı bitkiden oluşan bitki örtüsünün doğal ve çeşitli olması,
• Tarıma tamamen kapalı bir havzada arıcılık faaliyetlerinin yürütülmesi,
• Su kaynaklarının doğal ve temiz olması,
• Yapay besleme yapmamamız, (şeker glikoz vb.)
• Balda kimyasal kalıntı bırakacak ekipmanlar ve malzemeler kullanmamız.
• Balda kalıntı riskini ortadan kaldırmak için, kontrol ve kalıntı yönetimi.
• Kullandığımız arıcılık ekipmanlarının temiz, doğal ve balda kalıntı bırakmayacak malzemelerden oluşması.
• Hastalık ve zararlı mücadelesinde kalıntı bırakacak kimyasallar ve ilaçlar yerine organik asitler ve bitki yağları kullanmamız,
• Üretim alanının kirlenmemiş bir hava ve çevreye sahip olması,
• Yüksek rakımla birlikte gece gündüz arasındaki sıcaklık farkından dolayı balın olgunlaşma kalitesinin artması,
• Balın özel filtreleme işlemlerine tabi tutulmaması
• Balın pastorizasyon ve ısıl işlemlere tabi tutulmaması
• Sağlıklı ambalaj malzemeleri ile paketlenip HAM BAL olarak satışa sunulması ve hasat sonrası özenle saklanması.
Yukardaki maddeler yayla balımızın üretim aşamasında kalitesini belirleyen en önemli faktörlerdir. Siristat Yayla Balı'nın üstün lezzetli bir bal olmasının yanısıra bal kalite parametrelerinde de yüksek değerlere sahiptir. Bunun arkasındaki faktör yayla balının üretim alanı ve hiçbir katkı içermemesidir. 1765 metre rakımdan başlayıp 2419 metre rakımda zirve ile son bulan Orta Toros Dağları'nın hemen yamacında bulunan yaylamız doğal bitki örtüsü, kirlenmemiş kaynakları ile yayla balımızın üretim merkezidir.
Yayla balı fiyatı, satışı, siparişi
Tamamen kendi üretimimiz olan Siristat Arıcılık ürünü Siristat yayla balı fiyatı ve siparişi için sosyal medya hesaplarımız WhatsApp sipariş hattımız veya web sitemiz üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Sofranızdaki yayla balının her detayını bilmek en doğal hakkınız.
Siristat Arıcılık olarak yüksek rakımlı yayla çiçek ballarımızın tüm üretim aşamaları, üretim alanı, arılarımızın üretim yolculuğu sosyal medya hesaplarımız üzerinden an ve an takipçilerimizle paylaşılır. Bizi takip eden takipçilerimiz bir yıl boyunca sofralarına gelen balın üretildiği floradaki çiçekleri, balın petek gözlerine depolanmasını, peteklerin örülmesini, hasadı, balın sağımı gibi tüm üretim aşamaların izler. Bununla da yetinmeyerek ürettiğimiz yayla balımızı bağımsız üniversite ve özel akredite laboratuvarları tarafından analiz edilir. Bu analiz raporları en şeffaf biçimde gerek sosyal medya hesaplarımız gerek web sitemiz üzerinden teknik terimlerin açıklamaları, gerçek saf bal için gerekli gereksinimlerin neler olduğuyla ilgili bilimsel dayanaklarla birlikte yayınlanır. Her zaman müşterilerimizin denetimi ve sorgulamasından memnuniyet duyan bir bal markası olarak en şeffaf biçimde ürettiğimiz ürünleri sizlerin beğenisine sunarız. Yayla çiçek balımızın güncel analiz raporlarına da buradan ulaşabilir. Satın aldığınız yayla balları üzerinde bulunan QR kare kodları okutarakta balınıza ait içerik, kalıntı analizleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Merak ettiğiniz, aklınıza takılan her türlü soru içinde bizzat arıcınızla 05059270001 nolu bilgi ve sipariş hattı üzerinden görüşebilirsiniz. Dilediğiniz zaman müsaitseniz arılıklarımızı ziyaret edebilir bizi sahada görebilirsiniz.
Siristat yayla balı üretimi için hiçbir yapay ve ek besleme yapılmamaktadır. Organik, doğal üretim teknikleri kullanılmaktadır. Tamamen doğal ve organik içeriklerle üretilen, kovanlardan en saf haliyle hasat edilen ballar Yayla Kara kovan petek balı ve Yayla süzme çiçek balı olarak 2 farklı formda satışa sunulmaktadır.
Toros dağlarının yüksek rakımlı dağ yaylalarında tarıma tamamen kapalı bir alanda yürütülen arıcılık çalışmalarımızla üretimi yapılmaktadır. Böyle kontrollü ve kirlenmemiş bir doğa parçasında üretim yapmanın avantajlarından biri de ürünlerimizi ve arılarımızı Pestisit adı verilen Zirai ilaç kalıntılarından koruyabilmektir.
Çevresel ve kimyasal kirlenmelerden uzak bakir bir coğrafya içinde yürütülen arıcılık faaliyetleriyle insan sağlığı açısından zararlı kimyasal ve zirai kalıntıları gibi kalıntılar balımıza karışmamaktadır.