TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Blog
Çocukların, Bebeklerin Beslenmesinde Hakiki Balın Yararı, Önemi, Faydaları, Etkileri Nedir?
Zengin içeriği ile özel bir besin kaynağı olan #bal çocuklar için de çok önemlidir. Sindiriminin kolay olması, içeriğindeki yararlı maddeler sayesinde sakinleştirici bir özelliğe sahiptir.
Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi noktasında bal çok özel bir yere sahiptir. Balın faydalarına değinmeden önce 1 yaş altı bebeklerde bal tüketimi tavsiye edilmez.
Hakiki, gerçek ve kaliteli bal çocuklarda ve bebeklerde bağışıklık sistemini güçlendirir. Vitamin, mineral, aminoasit, enzimler gibi pek çok yaşamsal maddeyi içeren bal sindirimi kolaylaştırması, iştah açması ve gelişme bozukluklarında vücudun toparlanmasına yardımcı olması nedeniyle çocuk beslenmesi için vazgeçilmezdir.
Yüksek mineral içeriği nedeniyle özellikle bal çocuklarda demir eksikliğinin giderilmesine katkı sağlar. Balın içerdiği magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını önler ve stresin olumsuz etkilerinden korur.
Okul döneminde çocukların algılarını açık tutmalarına ve #konsantrasyon sağlamalarına yardımcı olur. Yüksek kapasiteli bir enerji kaynağıdır. Yerinde duramayan tatlı canavarları için hem saılıklı şekilde besler hemde onlara enerji verir. Çocukların tatlıyı ne kadar çok sevdiği hatta onların tutkusu olduğu düşünülünce, balın da çocuklar için besleyici değerleri göz önüne alınısa çocukların tüketebileceği en faydalı ve kaliteli tatlı bal diyebilir.
Ayrıca bağırsak mikroflorasının iyileşmesine olan etkileri nedeniyle her yaş grubunda kabızlığın önlenmesinde de yardımcı olur.
Balın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilinen bir gerçektir. Özellikle okul kreş oyun alanlarında birbiriyle sürekli etkileşimde olan çocukların çok çok hastalandığı, arkadaşlarından mikrop kaptığı sıklıkla görülür. Böyle bulaşma riskinin yüksek olduğu ortamlarda çocukları hastalık, mikrop ve virüslerden korumanın en etkili ve sağlıklı yolu onların bağışıklık sistemini güçlü tutmaktır. Gerek vitamin ve mineal içeriği, gerek se antioksidan antibakteriyel etkileri göz önüne alındığında bal bu iş için en önemli besinlerden biridir. Ayrıca çocuklarda çokça rastlanabiler yara ve iltihapların iyileşmesinde olumlu etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
Araştırmalarda bal tüketen çocukların büyüme ve gelişme hızlarının daha iyi olduğu tespit edilmiştir.
Balın süt ve süt ürünleriyle karıştırılması öksürük, boğaz hastalıklarına karşı bilinen en eski korunma yöntemlerinden biridir. Balın tatlı, sütünse yumuşatıcı özelliği güne dinç bir şekilde başlamanızı sağlar ve tokluk hissi verir.
Sütü tatlandırmak amacıyla şeker yerine bal kullanılması çocukların hem bal hem de süt tüketimini kolaylaştırdığı için faydalıdır. Çocuklara yalnız süt yerine ballı süt içirilmesinin kansızlığı ve kabızlığı önlemeye katkı sağladığı ve sindirimi kolaylaştırdığı bilinen bir gerçektir.
Yukarıdaki çocukların ve bebeklerin zihinsel, fiziksel etkilerinden bahsettiğimiz balın hangi bal olması gerektiğini sanırım anlatmaya gerek yoktur.
Fayda sağlayacak her ürün tıpkı çocuklarımız gibi saf ve temiz olmalıdır. En önemlisi işlenmemiş ballar tercih edilmelidir. Balın sunduğu şifayı sofralarımıza taşıyabilmek, onu çocuklarımıza tattırabilmek için seçimlerimiz önemlidir. Katkı, kalıntı, karışım içeren her ürün faydadan çok zarar, şifadan çok hastalık yapıcıdır. O yüzden çocuklarımızın beslenmesinde bal seçimi için ekstra hassasiyet göstermek gereklidir.