TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Gerçek Balın Üretim Serüveni
Saf Gerçek Balı Nasıl Üretiyoruz? Büyük Sırrımız
Pek çok piyasada bulunan balın aslında saf bal olmadığını biliyor muydunuz? Saf gerçek balın arz eksikliği ve üretim zorluğu aynı zamanda üretim maliyetlerinin yüksek olması,
yaygın olarak dağıtılan daha ucuz alternatiflerin geliştirilmesine yol açmıştır. Tüketiciler için bu, çoğumuzun gerçek bal olduğunu düşünerek altın renkli şurubu satın alma şansımız olduğu anlamına gelir… oysa öyle değildir.
Sahte Bal ve Tağşişli Bal Nedir?
Yapay bal çeşitleri, tadı gerçek bala benzeyen şeker şurubundan yapılır, ancak bu aslında lezzetli bir yanılsamadır ve besin değeri açısından çok daha az değerlidir. Sahte bal, ticari olarak aşırı derecede işlenir - yüksek sıcaklıklara ısıtılır, bu da kovandan yeni çıktığında sahip olduğu zengin besinleri yok eder. Isı patlamasından sonra suyla seyreltilir (bu şekilde üreticiler için daha ucuzdur) ve daha sonra doğal bal gibi olması için yüksek fruktozlu mısır şurubu, dekstroz ve pekmezle tatlandırılır.
Balda Tağşiş Nedir? Tüm dünyada balın birçok besleyici ve doğal özelliklerinin çok uzun yıllardır bilinmesi, ürünü popüler hale getirmiş ve çok ciddi bir talep yaratmıştır. Üretim ile talep arasındaki fark, kaliteli balın fiyatını cazip hale getirirken, sahte yollarla üretimi de arttırmıştır. Balın üç yolla sahtesi yapılmaktadır. − Arısız Bal Üretimi – mısır şurubuna bal enzimi katılması − Arıya şeker şurubu verilerek bal üretimi − Sahte bal ile gerçeğinin karıştırılması Sahte bal ile gerçek balın tüketiciler tarafından anlaşılması mümkün değildir. Bu işlem bu konuda uzmanlaşmış laboratuvarlarda çeşitli analizlerle yapılır. Balda yapılan taklit ve tağşişin tek ve en etkin tespit yöntemi uluslararası kabul görmüş C13 ve C4 analiz metodudur
Değerli polen bile (gerçek balın doğal olarak kutsanmış olduğu), sahte bal üretim sürecinde ortadan kaldırılır ve bu da besinsel iyiliğin daha da kaybolmasına neden olur.
Gerçek Saf Bal
Gerçek bal, bal arıları tarafından yapılır. Bu merak uyandıran yaratıklar, çiçeklerin nektarı emmek için uzun dillerini saman gibi kullanırlar ve burada "bal mideleri" olarak bilinen yerde depolanırlar.
Karınlarını doyurmak için 100 ile 1500 arasında çiçeği ziyaret ettikten sonra kovana geri dönerler ve nektarı diğer işçi arılara aktarırlar. Bu arılar daha sonra nektarı (kelimenin tam anlamıyla) çiğner ve nem içeriği önemli ölçüde azalana kadar ağızdan ağza arıdan arıya geçirir. Çiğneme işlemi sırasında arıların enzimleri nektardaki kompleks şekerleri basit şekerlere ayırır. Bu, arılar için daha sindirilebilir ve kovanda depolanırken bakteriler tarafından saldırıya uğrama olasılığını azaltır. Balı antibakteriyel özelliklerle dolduran da çiğneme işlemidir.
Son olarak, bal depolama hücrelerine yerleştirilir ve balmumu ile kapatılır - yeni doğan bebek arıların gelişi için hazırdır. Bal sadece yeni doğan arılar için harika değildir, antioksidanlar ve anti-enflamatuar özellikler inanılmazdır, bu da insanların balı bu kadar çok sevmesinin nedenlerinden biridir. Ayrıca yaraları sarmak ve küçük yanıkları tedavi etmek için harikadır ve yaygın olarak öksürük bastırıcı ve bağışıklığı güçlendirici olarak kullanılır.
Saf Balın ve sahte balı anlattık peki biz gerçek balı nasıl üretiyoruz BÜYÜK SIRRIMIZI AÇIKLIYORUZ????
Saf balı nasıl üretiyoruz? Daha doğrusu üretmek demeyelim, kovandan sofraya nasıl sunuyoruz.
1. ARININ İŞİNE KARIŞMIYORUZ: Zaten işin ehli onlar değil mi? Onlar bu iş için yaratılmadı mı? Bal yapmak onun görevi, o yüzden ben onu sadece sırtımda taşır, gezdiririm????
2. NASİBE RAZI OLMAK: Azda çıkabilir çokta, ne fark eder, önemli olan miktar değil nitelik? Önemli olan kağıtta olan hesapların tutması değil, önemli olan #ŞİFA olan balın sofralara sunulması.
Gerçek balı üretmek için bu iki madde dışındakiler detaydır.
İşte gerçek, saf balı üretmek bu kadar basit. O zaman bulmak niye bu kadar zor? ????